“Savamala Book fest” od 22. do 28. marta u Mikser Hausu


U Mikser Hausu od 22. do 28. marta biće održan prvi “Savamala Book fest”.

Tokom sedam dana festivala publika će imati priliku da na drugačiji i nov način iskusi kulturu čitanja i knjige, upozna se sa nesvakidašnjim naslovima domaćih i stranih pisaca, otkrije mlade, neafirmisane autore i učestvuje u bogatom pratećem programu, navodi se u saopštenju Mikser Hausa.

Mikser Haus će se u tom periodu pretvoriti u knjižaru – biblioteku – čitaonicu – striparnicu – radionicu, gde će posetioci imati priliku da prelistaju, pročitaju, kupe nesvakidašnje naslove domaćih i stranih autora.

“Savamala Book fest” ima za cilj da pruži jedinstveno čitalačko iskustvo i doživljaj kulture knjige, pružajući odgovore na pitanja zašto je važno čitati, šta čini dobrog pisca, koliko je važan dizajn knjige…

Posebna pažnja biće posvećena mladim, neafirmisanim piscima koji vrlo često u sebi kriju veliki potencijal, talenat i svežinu koju će imati priliku da predstave publici na festivalu.

U okviru pratećeg programa festivala predstaviće se Krokodilova kuća za književnost. Najmlađi posetioci će kroz tematske kreativne radionice naučiti kako se “rađa” knjiga.

Biće organizovane promocije knjiga i gostovanja autora, performansi čitanja, čitaonice stranih zemalja, izrada stripova… a festival će za posetioce biti otvoren od 12 do 22 sata, odnosno u subotu od 10 do 22 sata.

Jednodnevna ulaznica je 100 dinara, dok je komplet ulaznica za sve dane festivala 350 dinara.

Prvi “Savamala Book fest” organizuju Mikser Haus, City Magazina i MakArt Distribucije.


PROČITAJTE I OVO:  Autor knjige "Darknet - U digitalnom podzemlju" predstavlja zabačene odaje interneta