Sada je i zvanično – novi Betmen će biti crn


DC je ovog četvrtak i zvanično potvrdio da će naredna verzija Betmena biti Afroamerikanac. Njegovo ime je Timoti Foks i on je sin Lucijusa Foksa, saradnika Brusa Vejna.

Foks će svoj superherojski debi imati u stripu Future State: The Next Batman koji bi trebalo da bude objavljen narednog januara.

Autor strip serijala biće Džon Ridli koji je poznat po scenariju za film Dvanaest godina ropstva. Radnja serijala biće smeštena u budućnosti gde je u nova gotamska vlast zabranila maskirane osvetnike, a Betmen je ubijen.

Stavljajući masku Foks mora da dokaže da je on heroj koji je potreban gradu.

DC je već mesecima najavljivao ideju o Betmenu koji ne bi bio belac. Foksova priča je deo ideje u kojoj će DC tokom dva meseca staviti redovne priče „na led“ kako bi istraživao budućnost DC univerzuma u serijalu DC Future State.

Inače, Timoti Foks se prvi put pojavio u stripu još 1979. godine, a poslednji put u oktobru kada je njegov otac nasledio Vejnovo bogatstvo.

Ridli je, govoreći o svojoj deci, rekao kako je uzbuđen što će mladim generacijama predstaviti novog Betmena.
„Oni cene stvari koje radim“, rekao je za Njujork Tajms. „Raduju se zbog mene i velika su mi podrška. Ali, da budemo iskreni, oni bi radije pogledali Crnog pantera nego Dvanaset godina ropstva. Svi ostali mogu mrzeti ideju o tamnoputom Betmenu, mogu imati problem sa time, mogu olajavati, ali ja, u mojoj deci, već imam svoju publiku i ona ga već vole.“

Izvor: Daily Mail


PROČITAJTE I OVO:  Sutra počinje 63. Međunarodni beogradski sajam knjiga