Roman Vide Ognjenović na makedonskom


Roman Vide Ognjenović Posmatrač ptica objavljen je na makedonskom jeziku u prevodu Gligora Stojkovskog i u izdanju Izdavačke kuće ViG Zenica iz Skoplja.

Posmatrač ptica objavljen je u okviru edicije Od reči do reči u kojoj ovaj izdavač objavljuje prestižnu evropsku prozu. „Posmatrač ptica je roman u kome se prikazuju veliki preokreti koji se u životu pojedinca odigravaju uporedo sa velikim i dramatičnim poltičkim i istorijskim zbivanjima, pri čemu autorka pokazuje kako sу ironija i apsurd, zablude i pogrešne procene često sastavni deo ovih ličnih i kolektivnih drama. Ovaj naizgled vedar roman otkriva nam kako je retko čija stvarnost onakva kao što nam najčešće izgleda“, kaže izdavač najavljujući roman makedonskmim čitaocima.

Roman Vide Ognjenović preveden je već na mađarski, ukrajinski i bugarski jezik, a tokom jeseni biće objavljen i na ruskom jeziku.

Objavljen prvi put 2010. godine u izdanju Arhipelaga, roman Posmatrač ptica objavljen je potom u tri izdanja i doživeo odličan prijem kod čitalaca i kritike.


PROČITAJTE I OVO:  Izložba stripova Alan Ford