U ponedeljak, 26. februara sa početkom u 20 časova u Srpskom književnom društvu (Francuska 7) biće organizovana tribina Razgovori s razlogom na kojoj će gost biti Goran Gocić.

O knjigama Poslednja stanica Britanija i Elen i druge pesme o navikama svetosti sa autorom će razgovarati Slađana Ilić i Dejan Simonović.

Goran Gocić ove godine slavi tridesetogodišnjicu novinarskog staža. Za to vreme radio je za tridesetak medijskih kuća uključujući Indipendent, Bi-Bi-Si, Sajt end saund, Politiku i RTS. Njegov prvi roman Tai (2013), bio je bestseler, osvojio četiri nacionalne nagrade za književnost i preveden je na četiri jezika. Drugi roman Poslednja stanica Britanija (2017) diskretno stiče poštovaoce. Napisao je tri studije, Endi Vorhol i strategije popa (1997), Emir Kusturica: Kult margine (2001) i Kako ubiti Betovena: Bolest kao stil (očekuje se 2018), kao i zbirku poezije Elen (2017). Snimio je tuce dokumentarnih filmova ispred i iza kamere, a tekstovi su mu zasad objavljeni u dvadeset i šest zbornika. Knjige, tekstovi i filmovi su mu prevedeni na ukupno dvanaest jezika.

Comments

comments

Related Posts