U petak 31. januara sa početkom u 19 časova u Atrijumu Narodne biblioteke Srbije biće održan razgovor povodom objavljenog zbornika Posle 200 godina: dva veka naučne fantastike u izdanju Filološko-umetničkog fakulteta u Кragujevcu (2019).

U razgovoru će učestvovati prof. dr Nikola Bubanja, prof. dr Aleksandar B. Nedeljković, dr Tijana Tropin i dr Milan D. Živković.

U razgovoru povodom objavljenog zbornika radova Posle 200 godina: dva veka naučne fantastike biće reči o istoriji i razvoju proučavanja naučno-fantastične literature; o sadašnjem stanju žanra naučne fantastike, kao i o njegovoj budućnosti; o mogućnostima uspostavljanja osnovnih principa za studije SF književnosti; o čovekolikim robotima i čoveku u delima pisaca fantastike; o Frankeštajnu 200 godina kasnije i dr. Zbornik je objavljen povodom Naučnog okruglog stola održanog 28. oktobra 2018. godine na Filološko-umetničkom fakultetu u Кragujevcu u okviru XIII međunarodnog naučnog skupa Srpski jezik, književnost, umetnost. Urednik zbornika je prof. dr Nikola Bubanja.

Comments

comments

Related Posts