U utorak, 04. aprila 2017. u Muzeju nauke i tehnike, Skenderbegova 51 (na uglu Skenderbegove i Dobračine) biće održan tribina o zbirci priča „Rastrojstva“ Dejana Simonovića na kojoj će učestvovati Dobrivoje Stanojević, Miroslav Demajo, Ivan Radosavljević i autor.

To će uistinu biti razgovor, ne niz nezavisnih izlaganja. Autor će ovom prilikom pitati, propitkivati i zapitkivati sagovornike o zbirci „Rastrojstva“. Razgovaraće se o knjizi i povodom knjige.

Ulaz je slododan, a prostor Muzeja nauke i tehnike naprosto čaroban.

Kao nagoveštaj, navodimo reči Ivana Radosavljevića:

„Zbirka priča Rastrojstva Dejana Simonovića donosi ironično iskošen pogled na položaj pojedinca u našoj današnjoj stvarnosti, u čije mreže odnosa moći se hvata s manjim ili većim razumevanjem onoga što mu se događa, često s ljutnjom, a uvek bez moći da se izvuče, osamostali, da nadvlada. Zaglibljenost malog čoveka (u porodici, u sopstvenom krugu društva, u firmi, u suočenju s emanacijama korporativne i državne moći) Simonović sagledava na kritički pronicljiv, humoran, nezlobivo zločest način, utoliko delotvorniji što ne zatvara oči pred kukavičlukom, lenjošću i defetizmom koji čine breme odgovornosti pojedinca, zapravo utirući put njegovoj potlačenosti.”

 

Comments

comments

Related Posts