Održana je promocija knjige Slobodana Vladušića “Košarka to je Partizan“. Autor ove jedinstvene priče o košarkaškom klubu Partizan, profesor književnosti na Univerzitetu u Novom Sadu, objasnio je svoj ugao gledanja na košarku i crno-bele.

Vladušić je objasnio zbog čeka je Partizan klub, to jest porodica, a velikani poput Reala iz Madrida i minhenskog Bajerna preduzeća. Prema rečima autora, ova knjiga predstavlja njegov subjektivni doživljaj kluba, kao i emocija koje on sa sobom nosi, a o kojima se priča i piše širom sveta. U knjizi koja se prema svedočenjima mnogih čita u dahu sublimirano je zašto Partizan predstavlja porodicu, sistem, ogromnu školu talenata i trenera, kao i zašto su njegovi navijači najbolji najverniji, piše na sajtu crno-belih.

Deo knjige je dočarao glumac Đorđe Marković, čitajući odlomak “Kako je sport pobedio Holivud“ koji govori o istorijskom uspehu i tituli šampiona Evrope iz 1992. godine. Promociji su prisustvovali pomoćni trener Dušan Kecman čija slika se i nalazi na naslovnici knjige, potom član šampionske generacije iz Istanbula a danas izvršni direktor kluba Mlađan Šilobad, kao i sadašnji kapiten crno-belih Vanja Marinković i krilo Mihajlo Andrić.

Partizan je poklonio Vladušiću retro dres koji je inspirisan osvajanjem prve titule državnog prvaka 1976. godine. Knjigu je izdala “Vukotić Media“, a svi zainteresovani je mogu kupiti na kioscima ili je poručiti putem zvanične prodavnice KK Partizan.

Izvor: Blic


ČITAJTE  Predstavljanje radionice kreativnog pisanja - BAZA

Leave a Reply

Your email address will not be published.