Prethodne nedelje održane su dve izuzetno uspešne promocije posvećene knjigama Vladimira Pištala.

Na Crkvini kod Trebinja, 22. jula 2016. održana je prva promocija ispred Dučićeve Hercegovačke Gračanice. Vladimir Pištalo imao je čast da bude prvi književnik koji se predstavio čitalačkoj publici u obnovljenom Vladičanskom dvoru. Osim o romanu Tesla, portret među maskama, za koji je dobio NIN-ovu nagradu, književnik je čitao i odlomke iz rukopisa o Andriću, koji će uskoro u štampu.

U Herceg Novom, na Trgu od knjige, 24. jula 2016. održana je još jedna promocija Pištalovih dela, gde su govorili Nenad Šaponja, pesnik i književni kritičar, kao i sam autor, Vladimir Pištalo.

Podsetimo, Pištalov roman Tesla, portret među maskama je u Srbiji ostvario nezabeležen uspeh – nakon NIN-ove nagrade, i Nagrade Narodne biblioteke Srbije za najčitaniju knjigu, već 7 godina jedna je od najprodavanijih knjiga na našem tržištu, ušla je u čitanke za osnovnu školu i gimnaziju, objavljena sa uspehom u svim bivšim jugoslovenskim republikama, a američko izdanje je 11. prevod ove knjige na neki od stranih jezika (u međuvremenu je preveden i na španski i na turski). Objavljen je i kao zvučna knjiga i na srpskom i na engleskom. Srpsko zvučno izdanje je pročitao glumac Petar Božović.

Prvo izdanje ove knjige na engleskom jeziku, objavljeno 2015. godine u SAD (Tesla, A Portrait With Masks), u izdanju značajnog izdavača Graywold Press, naišlo je na izuzetne ocene američke književne kritike i rasprodato je za manje od tri meseca, a izlazak knjige je propraćen velikim brojem prezentacija u raznim gradovima SAD i Kanade (Bostonu, Čikagu, Pitersborou, Filadelfiji, Njujorku, Vašingtonu, Torontu…). U međuvremenu je ovaj izdavač štampao i drugo izdanje. Na srpskom ova knjiga ima devet izdanja.

Comments

comments

Related Posts