U Beogradu, 24. 05. 2016. godine u KC Grad, Braće Krsmanović 4, od 18 h biće održana promocija zbirke priča o pomirenju koja je plod konkursa za kratku priču „Biber“.

U razgovoru će učestvovati autori/ke čije su priče ušle u zbirku: Nadia Geras i Vladimir Tabašević, zatim Faruk Šehić koji je bio u žiriju i Qerim Ondozi koji je prevodio priče na albanski jezik. Razgovor će voditi Jovana Gligorijević, novinarka „Vremena“.

Promocija zbirke je već održana u Sarajevu, 12.5. a u Skoplju će biti 31.5. Slede promocije u još nekoliko gradova, ali ne pre zime.

„Biber“ je konkurs za kratku priču na temu pomirenja koji je bio otvoren od marta do septembra 2015. godine. Na konkurs se moglo prijaviti kratkom pričom koja je napisana na jednom od sljedećih jezika: albanskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom, srpskom ili makedonskom.

Žiri su činili Doruntina Basha, Faruk Šehić i Bojan Krivokapić. Konkurs je organizovao „Biber“ tim u saradnji s Centrom za nenasilnu akciju Sarajevo|Beograd.

Na konkurs je stiglo 316 priča iz različitih krajeva bivše Jugoslavije, kao i dijaspore. Zbirka koju predstavljamo čini izbor od 25 priča.

Comments

comments

Related Posts