U ponedeljak, 02. oktobra 2017. sa početkom u 19 časova u Galeriji Polet (Cetinjska 15) biće održana promocija romana Zašto sam živeo samo jedan sat Viktora Davidovića.

Na promociji će govoriti urednica izdavačke kuće Cepelin Angelina Petrović, književnik Srđan Krstić i autor.

O knjizi: Stari psihijatar u sanatrorijumu nadomak grada ispisuje poslednju ispovest svog života, priseća se rane mladosti koju je proveo na selu u blizini Mostara, dedine neobične smrti i iznenadnog gubitka sestre, opisujući događaje koji su zauvek ostavili traga u njegovom postojanju. Gotovo četrdeset godina nakon opisanih prisećanja na mladost, u malom stanu u Dositejevoj 5, psihijatar će se susresti sa misterioznom, mračnom figurom, pacijentom koji sebe naziva Esteban. Naizgled običan razgovor između lekara i pacijenta ubrzo će postati košmar gde će se izgubiti granica između stvarnog i onostranog – onoga trenutka kada Esteban, govoreći o svojim užasnim snovima, zapravo prepričava psihijatrov život.

O autoru:Viktor Davidović (34 godine, Beograd) pisanjem se bavi poslednjih deset godina, a za to vreme objavio je dva romana: Drvo lešnika (2011, u izdanju Književne omladine Srbije na konkursu Prva neobjavljena knjiga) i Sedam dana do ponedeljka (2013, u izdanju Izdavačke kuće Kairos iz Sremskih Karlovaca).

Comments

comments

Related Posts