Promocija romana “Pastorak” Jurija Hudolina


Promocija knjige „Pastorak“ savremenog slovenačkog pisca Jurija Hudolina biće održana u utorak, 27. juna u 18 sati u Delfi Caféu u SKC-u.

O ovoj knjizi, jednom od najboljih romana regionalne književnosti XXI veka, pored autora govoriće Tomislav Marković, pisac i novinar, i Dragoljub Marković, pesnik i književni kritičar.

„Pastorak“ je intimna priča o jednoj porodici i jednom vremenu, priča o životu na đavoljoj zemlji od 1987–1990.

Sredinom osamdesetih godina dvadesetog veka Jugoslavija je još bila država, donekle bezbedna, što je, osim žarke zaljubljenosti, mogao biti još jedan razlog da Ingrid spakuje Benjamina, ispiše ga iz slovenačke škole, napusti službu i posle nekoliko strastvenih poseta preseli se kod gospodina Čivitika na hrvatsku obalu. U istarskom primorskom selu tog avgusta Ingrid i njenog sina Benjamina očekuje prividni raj: izvanredne prirodne lepote, vedri i simpatični italijanski posetioci, prepuna gostionica Lorisa Čivitika i, što je najvažnije, njegova srdačna i nežna dobrodošlica budućoj supruzi i pastorku. Ali i Istra i Loris posle nekog vremena pokazuju drugo lice…

Ovo je četvrta knjiga u ediciji „Plavo-belo-crveno“, ediciji vrhunske savremene književnosti koja okuplja pisce iz bivše Jugoslavije.

Jurij Hudolin se bavi pisanjem lepe književnosti, kolumni i scenarija, kao i prevođenjem proze savremenih hrvatskih, srpskih i crnogorskih autora na slovenački jezik. Njegova prozna i pesnička dela prevedena su na engleski, češki, mađarski, srpski, makedonski i albanski jezik.


PROČITAJTE I OVO:  Lagunin književni klub o Herti Miler