Promocija romana ,,Otpadnici – Slučaj prvi”


U petak, 28. decembra sa početkom u 18.30 časova u klubu Art Gecko (Balkanska 21/2) biće održana promocija romana Otpadnici – Slučaj prvi A. A. Mijovića.

Na promociji će učestvovati Alex Saša Kivela, Jelena Milenković i Goran Stojičić, dok će moderator biti Aleksandar Bećić.

O knjizi: Mesto dešavanja, Srbija. Vreme, današnjica.

Radnja romana Otpadnici – Slučaj prvi gradi se oko delatnosti specijalnog odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala beogradskog MUP-a, a koji čine inspektor Uroš i njegov tim: Andrej, Vera i kompjuterski stručnjak Peđa. U komplikovanoj trci za istinom i rešavanjem zločina, oni se suočavaju sa podmetanjima, smicalicama i spoticanjem sopstvenih kolega, nadređenih i moćnika iz vrha vlasti. Slučajevi koji im dopadaju šaka kreću se od otkrivanja i istraživanja vršnjačkog nasilja do trgovine ljudima, dečje pornografije i svirepih, krajnje sadističkih mučenja i ubistava.

Od početka knjige je jasno da su Uroš i njegova ekipa „otpadnika“, neprilagođenih u svojim prethodnim jedinicama, sa teškim životnim, ličnim i profesionalnim pričama, neprikosnoveni borci za pravdu. Roman Otpadnici – Slučaj prvi na sirov način pokazuje svu realnost savremenog društva, otvarajući nam naizgled nepoznate svetove kriminala i ljudske izopačenosti. Uvek beskompromisne, često potpuno neočekivane, pa čak i surove akcije i reakcije Uroša i njegovog tima na kraju dovode do rešenja slučajeva. „Bedna plata i ružni snovi“ ni jednog trenutka ne dovode u pitanje odlučnost da se otkrije i zaustavi organizovano zlo.


ČITAJTE  Promocija knjige "Fransis Čep: Kako da pisac nastupa u javnosti"