U utorak, 13. februara, od 13.00 do 15.00 časova u restoranu Stepenice (Velike stepenice 1) biće organizovana promocija romana O.K., presvući ću se Srđana Marjanovića.

Na promociji će govoriti urednik izdanja Nikola Petaković, recenzenti Petar Arbutina, Petar Peca Popović,Maja Raković i autor.

O romanu: Maja i Đorđe žive sasvim različite svakodnevice: osim života u Beogradu, ne dele gotovo ništa. Ona je upravo pošla najtrnovitijim putem preživljavanja u glavnom gradu i brzo se ukopava u duboku jamu droge i prostitucije. Đorđe, s druge strane, živi razapet između svojih poriva i sputanosti sredovečnosti, u koju je duboko zagazio. Pre nego što će se upoznati, dogodiće se misteriozno ubistvo, i svako od njih moraće da ispuni jedan delić svoje sudbine.

Dok budete gutali stranice ove knjige, mnogo puta ćete pomisliti: „Pa ovo je bilo, ovo smo mi, naša sudbina.” Baš kad vam se učini da je neko od junaka izašao na čistinu, da će mu život biti lakši, Srđan će vas neobično znalački razuveriti i baciti u grozničavu potragu za razrešenjem, katarzom, nekakvim znakom da se na ovu našu scenu zavesa još nije spustila.

Svojim drugim romanom, O. K., presvući ću se, naš čuveni kantautor Srđan Marjanović zadire duboko u talog, u onaj gori deo naše stvarnosti. Ovaj žestoki i beskompromisni triler vodi čitaoca na živopisne splavove Novog Beograda, u zadimljene kutke beogradskih kafana i u mučnu javu našeg doba.

O autoru:  „Srđanove pesme oduvek zvuče kao tačne uspomene. Pritom je od onih koji pišu o stvarima o kojima drugi ćute. Pisanje je vid terapije. Nije nesvojstveno ljudskom biću da se nosi s melanholijom, panikom i strahom, neodvojivima od života. Veština je istovremeno pobeći od ludila vremena… U kreativnoj avanturi važnije mu je bilo da ostane svoj nego da se otima o varljivost popularnosti… Srđan Marjanović ne nosi epitet legende, već i dalje ostavlja trag poštovanja u muzici i životima nekih generacija…”                                                                                                                                         – Peca Popović

ČITAJTE  Kecmanoviću uručena Andrićeva nagrada

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.