Promocija romana “Ludvig van Mocart” u Vukovoj zadužbini


U petak, 23. decembra u 12 časova, u Vukovoj zadužbini biće održana promocija romana Ludvig van Mocart, autorke Vesne Aleksić, u izdanju Pčelice.

Ovaj roman neobičnog naslova i neobične strukture namenjen je publici od 7 do 107 godina. Izbor dva velikana muzike nije slučajan: Mocart i Betoven, spojeni u ime Ludvig van Mocart, bili su nedavno predmet jedne šaljive novinske ankete u Beogradu. Inače, oni su sudbinski povezani, životima i stvaralaštvom, a ovaj roman otkriva sasvim nove podatke o njima: tako ćete saznati da je premijera IX Betovenove simfonije izazvala toliko nereda, da je policija cele noći delovala po gradu, da je taj koncert preteča savremenih rok koncerata, na kojima dolazi do burnih izliva osećanja. Saznajte ko je bila Betovenova besmrtna draga, ko najbolja drugarica u detinjstvu, zašto Mocart nikad nije dobio posao na nekom evropskom dvoru i ko mu je sve ukinuo honorar. O njima govore njihovi savremenici, od kočijaša do prinčeva, ali i naši savremenici, reperi, penzioneri, đaci.

Promociju će izvođenjem dela Mocarta i Betovena na violini, flauti i klaviru oplemeniti učenice Muzičke škole Stanković, Nađa, Eva i Teodora Milosavljević.

Vesna Aleksić dobitnik je brojnih književnih nagrada. Iako su njena dela prvenstveno namenjena mladima, ona je omiljeni pisac raznim generacijama.


PROČITAJTE I OVO:  Predstavljena zbirka humorističkih priča "Zovem se Mama"