Promocija romana ”Klarina ljuljaška” u knjižari Plato


U četvrtak 18. juna (19h) u knjižari Plato (Knez Mihailova 48), biće održana promocija romana “Klarina ljuljaška” Miljana Markovića. O knjizi će pored autora govoriti pisac Radmilo Anđelković i ilustrator Saša Radojević.

Radnja ovog romana mračne fantastike smeštena je u fiktivni grad Novi H’Orlo i prati najamnika s revolverom Oniksa Albera, koji unazad dvadeset godina radi na zataškavanju gradske tajne za koju znaju još samo retki. Oniksova dugogodišnja obaveza prema gradonačelniku Filipu Kapou je da se postojanje Zira, krvožednih zveri koje tumaraju gradom u toku noći, zadrži u domenu tek samo urbane legende. U tu svrhu Oniks tajno koristi devojčicu Klaru kao mamac, i revolver kojim se beskompromisno obračunava sa zverima tirkiznih očiju. Ipak, kada se u njegov život ušeta prelepa Zoe i nakon što u kafani “Orhideja” upozna misterioznog starca, stvari polako počinju da se otimaju kontroli, a klupko dugo skrivane tajne odmotava se mimo njegove volje.

Promociju romana “Klarina ljuljaška” upotpuniće izložba ilustracija Saše Radojevića, te projekcije trejlera za knjigu i muzičkog spota grupe “Džon Vejn” inspirisanog upravo ovim proznim ostvarenjem.

Ulaz na promociju je slobodan.

Izvor: Art-Anima


PROČITAJTE I OVO:  Matematičarka i zavodnik