Promocija “Književnog vodiča kroz Beograd”


Promocija knjige „Književni vodič kroz Beograd“ Jove Anđića biće održana u utorak, 26. januara u Delfi Caféu u SKC-u od 12 sati.

Kroz priče o intimnim i stvaralačkim sudbinama dvadeset četiri pisca ispričana je istorija Beograda kao grada velikih književnika.

O reprezentativnom dokumentu o Beogradu na promociji će pored autora govoriti pisac Dragan Velikić, dok će odlomke iz knjige čitati glumica Snežana Jeremić Nešković.

Povezanost pisaca sa Beogradom i trajnost njihovog uticaja na identitet grada iskazana je koliko obimnom faktografijom i pripovedanjem o životu i radu pisaca toliko i pažljivim odabirom izvoda iz dela kojima se završava svako poglavlje: proznih odlomaka i stihova posvećenih Beogradu koji otkrivaju autentičnost doživljaja grada u kojem je autor ispunio svoju sudbinu.

Kao obiman izvor biobibliografskih detalja, „Književni vodič kroz Beograd“ dragocen je svim izučavaocima srpske književnosti i istorije, kako učenicima i studentima tako i stručnjacima. Budući da sadrži i precizne mape i nekoliko stotina fotografija i topografskih odrednica, predstavlja izvanredan vodič za kretanje kroz savremeni Beograd i upoznavanje s njegovom književnom i kulturnom istorijom.

Nakon promocije sledi šetnja tragom beogradskih književnika oko Oficirskog doma.


PROČITAJTE I OVO:  Priča o vremenu kada je bilo lepo biti mlad