Promocija knjige “Život s idi(j)otima”


U utorak, 18. juna sa početkom u 19 časova u kulturnoj stanici Svilara (Đorđa Rajkovića 6b, Novi Sad) biće održana promocija knjige Život s idi(j)otima dr Frica.

Učesnici promocije će biti Nenad Marijanović, dr Fric, autor knjige, Željko Čačija, moderator, Sandra Rančić, osnivač festivala muzičkog dokumentarnog filma Dok`n`ritam, Petar Janjatović, izdavač Dallas Recordsa i Obrad Škrbić, v.d. direktora Ustanove studentski kulturni centar Novi Sad.

Život sa Idi(j)otima treća je knjiga Nenada Marjanovića dr Frica, bivšeg basiste pulskog punk benda KUD Idijoti, u izdanju Dallas Recordsa.

Zajedno sa kolegom, bivšim bubnjarem KUD Idijota, Diegom Bosuscom Pticom objavio je knjigu satiričnih pričica Ukrudbene pojebnice, a samostalno Vrajžu makinu, sažetak kolumni objavljivanih u dnevnom listu Glas Istre.

Nenad Marjanović dr Fric je novinar i komentator istarskog portala Regional Express, urednik i voditelj satirične televizijske emisije Sistematski pregled i pokretač i vlasnik istarske Rock galerije.
Rođen je 1964. godine u Puli…

O samoj knjizi, autor kaže:
“Knjiga se bavi diskografski najplodonosnijim djelom karijere sastava koji je ratnih godina stekao kultni status diljem Balkana, a antiratni stav i neskriveni antifašizam svrstao je KUD Idijote među ikone urbane ljevice u ovom dijelu Europe.

Život s idi(j)otima je iskrena i emotivna priča o Puli, Istri, ljubavi, mržnji, gašenju jednog sustava, uspostavljanju novog sustava, gašenju jedne i uspostavljanju druge države. Knjiga koja je prožeta pričicama iz života jednog rock sastava u vrtlogu rata, priča o ljudima, njihovim karakterima, priča pisana iz garderoba rock klubova, priča koja ulazi iza svijetla pozornice, priča kojom se ne bave povjesničari, a koja se bavi bendom koji je zasigurno povijesni fenomen urbane kulture jedne izgubljene generacije.”


PROČITAJTE I OVO:  Knjižara Delfi u Knez Mihailovoj nosiće ime Borislava Pekića