Promocij knjige “Usnuli zmajevi” Miloša Petkovića, Ace Seltika i Igora Krstića biće održana u četvrtak, 20. decembra u 18 sati u knjižari Delfi SKC.

Ovu epsku avanturu o Izabranim herojima i slovenskim bogovima, pored autora, predstaviće i urednik izdanja Srđan Krstić i pisac Dejan Stojiljković.

U drevno doba, kada su vile i lesnici hodili šumama, patuljci u srcima planina tragali za zlatom, srebrom i draguljima, a kentauri posmatrali zvezde sluteći u njima proročanstva, zmajevi-čuvari Zemsveta zaspali su dubokim snom. Zli Crnbog je u podzemnom Korensvetu probudio Mrakobes, da bi potčinio narode koji žive na površini.

Zato je huk kentaurovog roga sa vrha mističnog Rtnja okupio Izabrane koji su bili poslednja nada za Zemsvet. Predvođena ratnikom Vukmanom i vilom Kalinom na belom jelenu Krunorogu, nesvakidašnja družina istkaće niti priče koja odzvanja kroz vekove.

Ova prelepo ilustrovana, bajkovita priča pokazuje da, uz požrtvovanje, hrabrost i iskreno prijateljstvo, uvek ima nade u borbi protiv iskonskog zla.

Comments

comments

Related Posts