Promocija knjige “Um za morem, smrt za vratom”


U sredu, 20. decembra 2017. sa početkom u 19 časova u Poletu (Cetinjska 15) biće organizovana promocija knjige Um za morem, smrt za vratom Ognjena Aksentijevića.

Na promociji će govoriti Dejan Matić, Predrag Petrović i autor.

O knjizi
: Prepuštajući um moru kao tradicionalnom simbolu apsoluta, a sluteći smrt za vratom, kao jedinu stvarnu životnu izvesnost, mladi pesnik Ognjen Aksentijević javlja se na književnoj sceni neočekivano zrelim pesničkim prvencem, koji odiše osećanjem nemogućnosti, žudnje i potrebe za boljim svetom. Junak ove poezije promišlja važne teme, ali ne zaboravlja na svoju uslovljenost mladošću, koja se u zbirci javlja u svim svojim krajnostima – kao vitalna i potentna, ali i tragično izgubljena. “Um za morem, smrt za vratom” je pesnička knjiga jednostavne koncepcije i unutrašnje strukture, koja prepušta čitaoca nenapregnutom čitalačkom uživanju, u prvencu koji najavljuje pesnika koji obećava.

O autoru: Ognjen Aksentijević, rođen 1994. godine, student grupe za srpsku književnost i jezik sa komparatistikom Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Uređuje studentski književni list “Vesna” u kom objavljuje književnu kritiku i eseje.

“Um za morem, smrt za vratom” je autorova prva knjiga poezije (nagrada Beogradskog festivala poezije i knjige Trgni se! Poezija! 2017).


PROČITAJTE I OVO:  Saopštenje Srpskog PEN centra povodom rezultata konkursa za savremeno stvaralaštvo