Promocija knjige “Samostalno dete ili kako da postanete ‘lenja’ mama”


U utorak, 10. septembra sa početkom u 11 časova u Klubu – knjižari – galeriji Glasnik (Kneza Miloša 16) biće održana promocija knjige Samostalno dete ili kako da postanete “lenja” mama.

O knjizi će govoriti pedagog i TA praktičar, redaktor izdanja Aleksandra Trajković, istraživač na Institutu za pedagogiju i andragogiju i doktorand Filozofskog fakulteta (Katedra za pedagogiju) Luka Nikolić, voditeljka i novinarka Irena Stojanović kao i prevodilac i urednik izdanja Vesna Smilјanić Rangelov.

Dečji i porodični psiholog Ana Bikova predlaže svoj pogled na ova pitanja. Da bi dete postalo samostalno, potrebni su određeni uslovi. Ako mu se uvek i u svemu pomaže, pokazuje kako tačno treba nešto uraditi i neprestano daju saveti – ono nikad ništa neće naučiti da radi samo. Zato je potrebno povremeno uključivati „lenju“ mamu, uz svest o tome da je to u interesu deteta.

Samostalnost deteta i prezaštićivanje dece dve su velike teme, koje se ne tiču samo roditelja već su, budući da se kroz polje roditeljstva prelamaju savremene ideološke i u širem smislu političke tendencije – teme koje se tiču svih nas, odnosno društva u celini.


PROČITAJTE I OVO:  Glasnik podržao projekat pomoći ostvarivanju cilјeva demografske politike