U sredu, 13.9. od 19 časova u Galeriji Polet biće održana promocija zbirke priča Nine Ćosić “Razbacani zvuci”.

“Razbacani zvuci” je knjiga koja govori o ljubavi. O ljubavi kao osećanju, kao odnosu, kao zabranjenoj, kao prijateljskoj, kao vanvremenskoj povezanosti. Kroz priče provejava muzika, a zbirka je istovremeno priča o emocijama iskazanim kroz muziku i muzici iskazanoj kroz emocije.

Nina Ćosić je po prvom životnom pozivu muzičar. Još od najranijih dana u detinjstvu najbolje se izražavala muzikom. U muzičku školu upisala se u dvanaestoj godini, a s bzirom na to da je u tim godinama bilo kasno da uči sviranje na velikom broju instrumenta, jedini izbor joj se sveo na nekoliko duvačkih. Tako je otkrila obou. Danas je stalni član Simfonijskog orkestra RTS-a gde pored oboe svira i engleski rog, njenu veću i dublju sestru.Negujući svoju ljubav prema pevanju pridružuje se glumačkom dvojcu Nebojši Dugaliću i Borisu Pingoviću u muzičko- poetskom kabareu “Da, to su bili dani”. Uporedo sa svojom sviračkom putanjom otkriva u sebi poriv za novim izrazom i tako otvara vrata drugom životnom pozivu, pisanju. U želji da ga unapredi, pohađa Radionicu kreativnog pisanja “PričArt”, a tada nastaje veliki broj priča, od kojih dve putem književnih konkursa bivaju objavljene u dva zbornika. Njena prva samostalna zbirka priča “Razbacani zvuci” objavljena je pod pokroviteljstvom izdavačke kuće Plato.

Na promociji će govoriti Zoran Ćosić, glumac i autorka. Moderatorka će biti Dunja Petrić, flautistkinja Simfonijskog RTS-ovog orkestra.

Comments

comments

Related Posts