Promocija knjige “Polje meduza”


Uzbudljiv detektivski roman „Polje meduza“ Ota Oltvanjija biće predstavljen u četvrtak 30. novembra od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC.

 O knjizi će, pored autora, govoriti i Vladislava Gordić Petković, književna kritičarka, i Zoran Penevski, urednik.

Glavni junak romana samo želi da otkrije šta se desilo s njegovom ženom o čijoj se sudbini ne zna ništa poslednjih deset godina. Za taj posao nema idealnijeg od Skeptika – nekad novinara, danas majstora za rešavanje problema.

Polazeći za davno ohlađenim tragovima, Skeptik će morati da se probije kroz armiju svedoka i potencijalnih osumnjičenih za nestanak, od ostarelog rokera, preko nudističkog kluba do poslovno-političke elite nekadašnje države. Istraga će ga odvesti do još intrigantnije tridesetogodišnje rovinjske misterije. A da li postoji konkretan krivac koji upravlja događajima iz senke?

PROČITAJTE I OVO:  Ludaja od prekoputa protiv diktatora iz drugog sokaka
PROČITAJTE I OVO:  Smešni duhovi protiv strašne diktature

„Polje meduza“ je savremeni triler i hronika jednog društva. U romanu Oltvanji gradi suptilnu rezonanciju teksta sa širim kulturno-istorijskim planom, od socijalizma do tranzicionog kapitalizma, od bivše Jugoslavije do današnjeg Beograda, i nazad. Na kraju, čitalac će se zajedno sa pripovedačem zateći izmenjen u briljantno ispisanoj književnosti tuge, nezalečenih porodičnih odnosa i neobičnih balkanskih sudbina.