Promocija knjige “Niz prugu” Jelene Nedić


Promocija knjige „Niz prugu“ biće održana u četvrtak, 1. juna u 18 sati u Delfi Caféu u SKC-u.

Pored autorke govoriće Vesna Barzut, psiholog i Nenad Stanojević, književni kritičar. U muzičkom delu programa nastupiće Vuk Muškinja, a likove i scene iz romana oživeće Stefan Tajbl (režija i dramatizacija teksta) i glumci Danica Crnobrnja, Goran Vučanović i Nikola Stanković.

„Niz prugu“ je roman o devojci koja se sticajem životnih okolnosti našla u svetu kriminala i prostitucije. Tražeći pravu ljubav i način da pobegne iz teške materijalne situacije, glavna junakinja postaje žrtva surove trgovine ljudima i zatočenica podzemlja u kojem se ljudski život tretira kao roba.

Autorka Jelena Nedić ispisala je dramatičnu priču koja dotiče mnoge i danas aktuelne teme, kao što su nasilje u porodici i društvu, pitanja ostavljene dece, pad morala, prostitucija, podvodništvo, korumpiranost, pohlepa, siromaštvo…

Duboko potresan, ovaj roman čitaocu neće dozvoliti da skrene pogled pred bolnim društvenim problemima podsećajući ga da su istrajnost, saosećajnost i nada svima neophodni i da uprkos mračnim slikama i pogrešnim izborima, uvek u životu postoje one iskre nade koje simbolišu optimizam i ljubav.

Jelena Nedić diplomirala je engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Posle devet godina rada u prosveti, danas se bavi menadžmentom u kulturi i prevodilaštvom. Ovo je njen drugi roman.


PROČITAJTE I OVO:  Antologija savremene rumunske priče