Foto: Promo

Promocija knjige “Naše priče” Gorice Nešović i Jelice Greganović


Nastavak bestselera „Priči nikad kraja“, knjiga „Naše priče“ Gorice Nešović i Jelice Greganović biće predstavljena u sredu 15. maja u knjižari Delfi SKC.

O ovoj knjizi će govoriti autorka Jelica Greganović, Dragan Ilić, voditelj i dugugodišnji prijatelj Gorice Nešović, i Ivana Misirlić, urednica izdanja.

PROČITAJTE I OVO:  KRALJICA JE KRALJ! Čuveni pisac „Drakule“ razotkrio jednu do „najskrivenijih tajni“ u istoriji
PROČITAJTE I OVO:  OD BUDALASTOG KUČETA DO SUPER-ŠILJE: Kompletna istorija najvoljenijeg Diznijevog junaka

Gorica Nešović je preminula 2022. godine, ali kako kaže Jelica Greganović, „kada smo prvi put objavile našu knjigu ’Priči nikad kraja’, to je bilo više za našu dušu, kako je Gorica tada rekla: ’Da imamo umesto spomenara’. Ispostavilo se da je i drugi koriste za dušu, da se u njoj prepoznaju, da i njima dođe kao spomenar. Već tada mi je moja Najbolja Drugarica predložila da napišemo nastavak, drugi deo, prosto da potvrdimo da našoj priči stvarno nema kraja. Prošle su godine odugovlačenja tipa: ’Sad ćemo, priče i tako imamo, samo još ovo da uradim, nego sam baš nešto u gužvi, dođi da se ispričamo uz kafu…’. Onda je nenajavljeno naišla Tuga, neopisiva, šira od svih mora i od neba beskrajnija. Baš zbog nje, u inat da zna da našoj priči ni ona ne može da stavi tačku, napravljena je konačno ova knjiga. Uostalom, veliki Majstor Bulgakov napisao je da rukopisi ne gore. Baš tako ne umiru ni oni koje volimo i volećemo sve dok nas je, i dok je priča u nama. Bez kraja“.