Promocija knjige „Koreodrama u Srbiji u 20. i 21. veku: rodna perspektiva“


U Srpskom narodnom pozorištu će biti održana promocija knjige „Koreodrama u Srbiji u 20. i 21. veku: rodna perspektiva“ autorke dr Vere Obradović Ljubinković.

Knjiga će biti predstavljena u gornjem foajeu scene „Pera Dobrinović“, u sredu, 25. januara 2017, u 12 časova.

Na promociji će govoriti: prof. Ljiljana Mišić, recenzentkinja, prof. dr Svenka Savić, mentorka i recenzentkinja knjige, Sonja Vukićević, koreografkinja, dr Vera Obradović Ljubinković, autorka, i MA Aleksandar Milosavljević, teatrolog.

„Koreodrama u Srbiji u 20. i 21. veku: rodna perspektiva“ je izdanje Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova, objavljena 2016. u ediciji „Savremeno stvaralaštvo žena“.

„U knjizi, koja je od značaja za afirmaciju koreodrame u Srbiji, analiziran je doprinos Mage Magazinović, Smiljane Mandukić, Nade Kokotović i Sonje Vukićević, od kojih su poslednje dve koreografkinje uspešno sarađivale u Srpskom narodnom pozorištu prethodnih decenija i godina.“

Autorka knjige je redovna profesorka Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini (sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici), bavi se pozorišnom i baletskom kritikom, koreografijom i scenskim pokretom, a članica je Udruženja baletskih umetnika Srbije i Svetskog saveta za igru – CidUNESCO.


ČITAJTE  Gonkurova nagrada studenata romanu "Bakhita" Veronik Olmi