Promocija knjige i izložba – “Street Art Belgrade”


U utorak, 25. decembra 2018. sa početkom u 19 časova u Božidarcu (Radoslava Grujića 3) biće održana promocija knjige Street Art Belgrade fotografa Aleksandra Đorđevića.

Knjiga Street Art Belgrade predstavlja pregled beogradske ulične umetnosti, kako stilski tako i unazad kroz vreme. Od trenutka izlaska, knjiga je izazvala veliko interesovanje domaće i strane publike i bila sastavni deo kulturnih događaja organizovanih u Beogradu, Srbiji i inostranstvu. Želja autora Aleksandra Đorđevića je da se, pre svega ulična umetnost, kao specifičan vid umetnosti sačuva, dokumentuje i popularizuje jer predstavlja nezaobilazni deo urbanog okruženja.

Knjigu Street Art Belgrade je 2016. godine izdala izdavačka kuća Komshe. U poslednje dve godine knjiga je ponovo štampana, a pored srpsko engleskog izdanja, izašlo je i izdanje na francuskom jeziku. Knjiga je dostupna u Srbiji i širom sveta.

Od aforizama i stencil-a (šablona) preko kompleksnih grafičkih rešenja, slova i murala, kroz knjigu možete pratiti beogradsku grafiti scenu koja je sve življa. U knjizi se nalaze i citati nekih od najaktivnih i najprisutnijih crtača i uličnih umetnika na beogradskoj sceni: Artez, Junk, Rage, Tkv, Lortek i Nikola (Alone). Na preko 220 strana, sa preko 500 fotografija, koje je autor Aleksandar Đorđević zabeležio u poslednjih šest godina, knjiga pruža sveobuhvatan uvid u jedinstven svet beogradskih grafita.

Izložba će biti otvorena do 14. januara2019. godine.

Tokom izložbe će po prvi put u Beogradu biti izloženi i radovi koje su oslikali poznati umetnici Artez i TKV. Radovi su nastali tokom izložbe Street Art Belgrade u Parizu.

Na dan otvaranja izložbe i promocije, knjiga će moći da se kupi po promotivnoj ceni od 1500 dinara.


ČITAJTE  Promocija knjige "Avanture Kraljevića Marka" Branka Stevanovića