Promocija knjige “Fransis Čep: Kako da pisac nastupa u javnosti”


U utorak, 04. septembra sa početkom u 20 časova u Zaokretu (Cetinjska 15) biće organizovana promocija knjige Fransis Čep: Kako da pisac nastupa u javnosti Pola Juena u izdanju Partizanske knjige.

Na tribini će govoriti Daliborka Laudanović Ivašković, Srđan Srdić i autor.

Frensis Čep, pripovedač romana, posećuje preko trideset nastupa renomiranih autora, dobitnika Bukerove nagrade, i toliko pabova po Londonu i drugim mestima, naizgled besciljno tumarajući i opijajući se. Svako poglavlje, osim što sadrži slikoviti opis ličnosti određenog bukerovca i pronicljiv uvid u njegovo delo, sadrži i epizodu iz Čepovog trenutnog života, ispunjenu književnim aluzijama (od detaljnog opisa nosa Salmana Ruždija do potrage za zakopanim minama u bašti usred Londona, inspirisane Engleskim pacijentom), koja je istovremeno i omaž i parodija romana kome je poglavlje posvećeno.

Pol Juen je rođen i odrastao na Novom Zelandu, a sada živi u Londonu. Fransis Čep: Kako da pisac nastupa u javnosti bila je knjiga godine u Gardijanu, Nju stejtsmenu, Ajriš tajmsu, časopisu Big išju, Nju Ziland liseneru, kao i u australijskom Nju dejliju. Objavljena je u Ujedinjenom Kraljevstvu, Australiji i Nemačkoj. Sandej tajms je opisuje kao „inspirativno štivo, briljantno, otkačeno novo komičko stvaralaštvo”, a Nju stejtsmen ju je nazvao „modernim komičkim remek delom”.


PROČITAJTE I OVO:  Promocija manga serijala „Laku noć, Punpune“