U utorak 14. maja u 18 sati u knjižari Delfi SKC (Kralja Milana 48) biće održana promocija knjige „Čarobna kuhinja za osobe sa dijabetesom“ Violete Orešković Ćurčić. Osim autorke, o kuvaru namenjenom ne samo osobama sa dijabetesom već i svima koji odluče zdravije da se hrane govoriće internista i endokrinolog prof. dr Teodora Beljić Živković, potpredsednica Dijabetološkog saveza Srbije Stela Prgomelja i nutricionista dijetetičar Snežana Živković.

Knjiga „Čarobna kuhinja“ nastala je sa idejom da osobama sa dijabetesom razbije strah od hrane i da shvate da mogu sve da jedu, tj. da za njih ne postoji zabranjena hrana, već samo pravilno doziranje terapije. Onoliko koliko je namenjena osobama sa dijabetesom, toliko je upućena svakome ko je odlučio da promenom ishrane unapredi svoj život.

Ovaj specifični kuvar predstavlja obilje zdravih, uravnoteženih, raznovrsnih i ukusnih jela za svakoga od nas. Ono što ga izdvaja od uobičajenih knjiga recepata jeste njegova edukativna dimenzija. Pregledni tabelarni podaci prate svako jelo i namirnicu i omogućavaju nam da brzo sagledamo kakve su realne nutritivne vrednosti svakog konkretnog jela, a prvi put se kod nas precizno iznose i glikemijski indeksi pripremljenih jela i tačni podaci o glikemijskom opterećenju – posebno važni osobama s dijabetesom, koje moraju dobro znati koju količinu i vrstu ugljenih hidrata unose u organizam. Ovi podaci dragoceni su i svakome ko želi da smanji telesnu masu, unapredi mentalnu i fizičku kondiciju, osnaži osećaj zadovoljstva životom.

Sva prikazana jela su isprobana, a njihovu konzumaciju pratile su analize krvi – „uživo“ je meren uticaj svakog pojedinačnog obroka na kretanje nivoa šećera u organizmu ispitanika. Izuzetni rezultati zaslužni su za lekarske preporuke, a izvanredni ukusi za široku prihvaćenost knjige i užitak njenih korisnika.

„Čarobnu kuhinju“ možete pronaći u svim većim knjižarama.

Comments

comments

Related Posts