Promocija knjige „Beograd bez sna“ Vladimira Đurića Đure biće održana u četvrtak, 22. juna u 12 sati u Delfi Caféu u SKC-u.

O tome kako se volelo u Beogradu za vreme novog talasa govoriće reditelj Milutin Petrović, publicista Aleksandar Žikić i autor Vladimir Đurić Đura.

U romanu „Beograd bez sna“ kroz niz ljubavnih avantura mladog pesnika Barona pratimo umetničku scenu i sliku Beograda kao balkanskog Njujorka u periodu 1979. do 1983. godine. Autor govori i o novotalasnim bendovima, o tadašnjim čuvenim žurkama, kultu Kinoteke, panku i novim ritmovima grada i o svojoj generaciji, tako da u ovoj knjizi možemo sresti stvarne likove iz muzičkih grupa Idoli, Šarlo akrobata, Film, Partibrejkers, Boa… Naravno, gradsku umetničku scenu čine i devojke u koje se glavni junak zaljubljuje. Jedna od njih postaće Baronova princeza, izabranica kralja bez kraljevstva, koga na kraju priče očekuje ključ sopstvenog porekla, koje možda daje dodatni smisao njegovom nadimku…

Popularni Đura za sebe kaže da je nekad u mladosti bio heroj, a da mu danas više prija da bude mornar. Osnivač je popularnih pop grupa Heroji i Đura i mornari. Objavio je novele „Hvalisavi roman & Super“, roman „London“, zbirku kratke proze „Đurine smešne priče“, kao i zbirke poezije „Beogradske maštarije“ i „Izabrane pesme“.


ČITAJTE  Nova knjiga eseja i proze Mihajla Pantića

Leave a Reply

Your email address will not be published.