Promocija knjige Aleksandra Čotrića o anegdotama lidera SPO


Ovo nije propagandna knjiga iz partijske radionice. Cilj mi je bio da Vuka prikažem onakvim kakav on stvarno i jeste, sa svim svojim vrlinama i manama, rekao je Aleksandar Čotrić, pisac, aforističar i visoki funkcioner Srpskog pokreta obnove na sinoćnjem predstavljanju svoje knjige „Vuk u priči“.

U knjizi se nalazi preko 250 anegdota lidera SPO-a Vuka Draškovića koje je Aleksandar Čotrić prikupljao tokom dvadeset i pet godina koje je proveo u njegovom neposrednom okruženju.

– Kada sam Vuku rekao da sam sakupio preko 250 njegovih anegdota, on me je iznenađeno pogledao. Upitao me je kako sam uspeo, pošto on nije u stanju da se seti ijedne – rekao je Čotrić okupljenima u prostorijama SPO-a u Knez Mihajlovoj ulici.

Protagonista knjige nije bio prisutan, jer bi mu, prema Čotrićevim rečima, bilo neprijatno da sedi u prostoriji u kojoj se više od sat vremena govori o njemu.

Knjiga „Vuk u priči“ je treća knjiga Aleksandra Čotrića koja se bavi zanimljivim detaljima iz života Vuka Draškovića, nakon dela „Tako je govorio Vuk“ i „Vukova azbuka“.

Izvor: Danas


ČITAJTE  Kako da se deca suoče sa stresom