Promocija knjiga “Želim” i “Sa mnom ima neka greška”


Promocija knjiga za male školarce „Želim“ Gradimira Stojkovića i „Sa mnom ima neka greška“ Vlade Stojiljkovića održaće se u sredu, 23. decembra u Delfi Caféu u SKC-u od 18 sati. O knjigama će govoriti Vladimir Andrić, pisac, Gradimir Stojković, autor, Jerka Stojiljković, supruga Vlade Stojiljkovića, i Zoran Penevski, urednik.

„Želim“ Gradimira Stojkovića je duhovit roman o trinaestogodišnjem Željku kome se javljaju nevidljivi svemirci i koriste ga za eksperiment. Željko ima pravo na jednu želju dnevno: jednom je nestala škola, jednom ga svi slušaju, ali pravi problem je Tanja. U nju su zaljubljeni i Željko i Saša, Željkov najbolji drug. Željko poželi da svako ima svoju Tanju i javljaju se dve Tanje. Nastaje neviđena zbrka a eksperiment se bliži kraju…

„Sa mnom ima neka greška“ Vlade Stojiljkovića je izbor pesama i priča iz raznovrsnog dela velikog pisca i čuvenog prevodioca osobitog humora, originalnih igri rečima, savršenih nonsensnih igara i emotivne poezije. Ovo nisu samo predivne pesme i priče – tu su i smešne igre rečima, čudne zgode, značajne opaske o odrastanju, fantastične zezalice, vrhunska literatura i jedna dugačka pseća pesma. Knjigu je ilustrovao Dušan Pavlić.


PROČITAJTE I OVO:  Promocija knjige "Platonova filozofska mitologija"