Promocija filma i knjige o Savi Damjanoviću


Premijera filma i predstavljanje knjige o glumcu Savi Damjanoviću “Život u magiji glume – Vitez scene za sva vremena”, biće održana večeras na velikoj sceni zrenjaninskog Pozorišta, u oganizaciji zrenjaninskog Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” i Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin”.

Autor knjige, scenarista i reditelj filma je Zoran Slavić, a film je urađen u produkciji zrenjaninske video produkcije “Digital Stil”, uz programsku saradnju zrenjaninskog pozorišta.

– Ako romantika znači predavanje bez ostatka, onda je glumac Sava Damjanović prototip teatarskog romantizma. Ovaj banatski krajišnik, robusne spoljašnosti, ispunio je svoju životnu i umetničku sudbinu isključivo pozorištem – rekao je novinarima Slavić.

Sava Damjanović, penzionisani glumac i upravnik Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” u Zrenjaninu, rođen je 1928. godine u Drvaru. Od dolaska u zrenjaninsko pozorište 1951. godine, pa do penzionisanja 1980. godine odigrao je više od 120 uloga u pozorištu, na televiziji i filmu.

Kao prvak pozorišta u Zrenjaninu bio je, u isto vreme i upravnik tog pozorišta punih 10 godina, sve do 1980. godine. Nagrađivan je brojnim priznanjima.

Izvor: Blic


PROČITAJTE I OVO:  Nova knjiga Srećka Horvata "Radikalnost ljubavi"