Proglašen dobitnik Bookvar nagrade


Magazin za promociju čitanja “Bookvar” proglasio je pobednika za najbolju koricu domaćeg autora za 2014. godinu. Nagradu je dobila korica zbirke poezije “Gluvarenje sa Disom” Veljka Leđevca u izdanju izdavačke kuće Nera, koju je dizajnirao Marko Jevremović.
Za ovu nagradu nominovano je 20 korica, a u uži izbor ušle su korice “Najnormalniji čovek na svetu” Ivana Tokina u izdanju Samizdata, “Pop Ćira i pop Spira” Stevana Sremca u reizdanju Lastavice, “PR” Aleksandra Ilića u izdanju Lagune, “Priče iz rasejanja” više autora u izdanju Samizdata, “Kavezi” Zvonka Karanovića u izdanju Loma, “Gluvarenje sa Disom” Veljka Lađevca u izdanju Nere, “Stane bez adrese” Mihajla Pantića u izdanju Arhipelaga i “Savršenstvo” Maje Trifunović u izdanju Lagune.
Žiri, koji su činili urednica kulture u dnevnom listu Danas Ivana Matijević, grafički dizajner i fotograf Dejan Miškov i urednik kulture u nedeljniku NIN Draga Jovićević, nije uspeo da se jednoglasno usaglasi oko pobednika, te su presudnu ulogu u odluci imali čitaoci magazina “Bookvar”.
Bookvar nagrada je ustanovljena prošle godine sa ciljem da promoviše domaću književnost, domaće dizajnere i utiče na izdavače da više pažnje polažu na dizajn korica domaćih izdanja.


PROČITAJTE I OVO:  Književno veče Mladena Vurune u Biblioteci na Voždovcu