Magazin za promociju čitanja “Bookvar” proglasio je pobednika za najbolju koricu domaćeg autora za 2014. godinu. Nagradu je dobila korica zbirke poezije “Gluvarenje sa Disom” Veljka Leđevca u izdanju izdavačke kuće Nera, koju je dizajnirao Marko Jevremović.
Za ovu nagradu nominovano je 20 korica, a u uži izbor ušle su korice “Najnormalniji čovek na svetu” Ivana Tokina u izdanju Samizdata, “Pop Ćira i pop Spira” Stevana Sremca u reizdanju Lastavice, “PR” Aleksandra Ilića u izdanju Lagune, “Priče iz rasejanja” više autora u izdanju Samizdata, “Kavezi” Zvonka Karanovića u izdanju Loma, “Gluvarenje sa Disom” Veljka Lađevca u izdanju Nere, “Stane bez adrese” Mihajla Pantića u izdanju Arhipelaga i “Savršenstvo” Maje Trifunović u izdanju Lagune.
Žiri, koji su činili urednica kulture u dnevnom listu Danas Ivana Matijević, grafički dizajner i fotograf Dejan Miškov i urednik kulture u nedeljniku NIN Draga Jovićević, nije uspeo da se jednoglasno usaglasi oko pobednika, te su presudnu ulogu u odluci imali čitaoci magazina “Bookvar”.
Bookvar nagrada je ustanovljena prošle godine sa ciljem da promoviše domaću književnost, domaće dizajnere i utiče na izdavače da više pažnje polažu na dizajn korica domaćih izdanja.


ČITAJTE  Novo iz Booke: Važan francuski roman + zbirka priča književnog otkrića godine u Srbiji

Leave a Reply

Your email address will not be published.