Produžen rok za prijavu na Konkurs za najbolju kratku priču namenjen studentima


Konkurs za najbolјu kratku priču namenjen studentima  „Vi pišete, mi nagrađujemo“, koji organizuje Službeni glasnik, produžen je do 23. maja.

 Pravo učešća imaju svi studenti koji se školuju u Republici Srbiji, a priča s kojom se konkuriše mora biti napisana na srpskom jeziku, obima do 10.000 karaktera, uz uslov da nije objavlјivana do sada. Na konkursu je moguće učestvovati samo s jednom pričom, a Glasnikov urednički kolegijum će i ove godine izabrati 15 najbolјih priča, koje će biti objavlјene u knjizi Najbolјa kratka priča 2022. godine. Komisija će izabrati tri priče, čiji autori će biti nagrađeni Glasnikovim izdanjima u vrednosti od 15.000,00, 10.000,00 i 5.000,00 dinara.

 Učesnici svoje radove mogu dostaviti u elektronskoj formi na imejl: kontakt@slglasnik.com uz ime i prezime, adresu, broj telefona i skeniran važeći indeks na uvid. Konkurs je otvoren do 23. maja, a rezultati konkursa biće objavlјeni 1. jula 2022. godine. Više informacija možete dobiti upitom na prethodno navedenu imejl adresu.

 Ovih dana je objavlјena i zbirka najbolјih studentskih priča s prošlogodišnjeg konkursa, koju možete pronaći NA OVOM LINKU.