Promocija knjige „Mesto u mećavi“, Aleksandra Žikića biće održana u petak u beogradskom Studentskom kulturnom centru.

Knjiga “Mesto u mećavi“ oslikava najizražajniji portret jednog rok umetnika u domaćoj publicistici, na suptilan način tumačeći okolnosti iz kojih je iznikao mit o Milanu Mladenoviću, gitaristi, pevaču i vođi Ekatarine Velike.

O knjizi će na promociji govoriti producent Miša Berar, novinar Goran Tarlać, direktor “Lagune” Dejan Papić i koautorka filma „EKV – Kao da je bilo nekad“ Sandra Rančić.

Odlomke iz knjige čitaće glumica Lora Orlović. Specijalni gosti promocije biće bivši bubnjar grupe EKV Firchie i gitarsta i rok pevač Dado Topić.

Milanov značaj za srpsku i jugoslovensku rok scenu ne može se potceniti – baš kao što se ne može potceniti njegov udeo u životima svih koji su ga poznavali, kao ni uticaj koji je ostvario na generacije poklonika. Stvarajući u vremenu rastakanja svih vrednosti, nije pronašao zaklonjeno mesto u mećavi koja je besnela oko njega. Zajedno sa jednom kompletnom postavom EKV otišao je sa scene i iz fizičkog života poražavajuće prerano, ostavljajući za sobom onu retku vrstu nasleđa koja se zasniva koliko na originalnosti umetničkog izraza toliko i na etičkoj uzvišenosti stvaraoca.

Sve goste zabaviće IQV – EKV Tribute Band, a nakon zvaničnog dela promocije svim fanovima rok muzike biće prikazan film o grupi Ekatarina Velika.

Izvor: Blic

Comments

comments

Related Posts