Preminula supruga Stena Lija


Supruga Mervelove legende Stena Lija preminula je ovog četvrtka u 93. godini života.

Li i njegova porodica su u zajedničkoj izjavi za medije napisali da je Džoana Li preminula u četvrtak ujutru mirno u svom krevetu. Sten i Džoana bili su u braku 69 godina.

Lijev dugogodišnji izdavač potvrdio je autentičnost izjave, a porodica je zamolila za poštovanje privatnosti.
Sten Li je američki je strip scenarista, urednik, izdavač, producent, televizijski voditelj, glumac i bivši predsednik izdavačke kuće Marvel komiks. Kao scenarista je sarađivao sa crtačima Džekom Kirbijem i Stivom Ditkom stvorivši stripove kao što su Spajdermen, Halk, Fantastična četvorka, Ajron Men, Tor, X-Men.

Svoju suprugu upoznao je pokušavajući da ugovori sastanak sa jednom drugom ženom. Mladi par se venčao 1947. godine. Nedugo nakon toga su dobili dve ćerke, međutim jedna je preminula ubrzo nakon porođaja.

Sten Li je ranije govorio kako ga je supruga podržavala tokom rane karijere kada je pokušavao da stvari superheroje koji će ga kasnije proslaviti.

„Izgubili smo člana Marvelove porodice“, stoji između ostalog u saopštenju izdavačke kuće Marvel komiks. „Naše misli i molitve su u ovim teškim vremenima zajedno za Stenom i njegovom ćerkom.“

Izvor: ABC News


PROČITAJTE I OVO:  Korto Malteze i dalje plovi