Knjiga “Divljina” (Wild) Šeril Strejd, prema kojoj je snimljen istoimeni film sa Ris Viterspun u glavnoj ulozi, u Srbiji će biti objavljena za desetak dana u izdanju Vulkan izdavaštva a film će biti prikazan na predstojećem Festu.

Svu silinu nedaća kakve se sakupljaju tokom celog života Šeril Strejd osetila je već u dvadeset drugoj godini.

Nemoćna da se izbori na drugi načn, ona ukradene snove i milosrdni trenutak zaborava traži u mračom svetu opijata, ali cena ubrzo postaje previsoka.

Kada joj ne preostane više ništa što bi mogla da izgubi – osim sopstvenog života – Šeril shvata da je pred njom trenutak odluke i poslednja prilika za izbor. U njene ruke dolazi zanimljiva knjiga koja je podstiče da krene u nezaboravnu avanturu jednim od najteže prohodnih puteva u zemlji.

Bez ikakvog iskustva i pripreme, vodjena samo čvrstom voljom i sa teškim rancem na ledjima, od pustinja Kalifornije, preko ledenih visina Sijera Nevade i šuma Oregona, sve do Vašingtona, Šeril će prepešaciti čitavih 2.000 kilometara – i to sasvim sama.

Dok se nosi sa svim poteškocama koje takvo putovanje nosi, Šeril se napokon suocava i sa samom sobom i dolazi do iznenadjujuće samospoznaje.
Ova očaravajuća avantura puna duhovitih trenutaka iskrenim i moćnim pripovedačkim tonom pretočena je u ispovest o strahovima i željama mlade žene koja prevazilazi sve nevolje na putu do duhovnog ozdravljenja, navode iz Vulkana.

Film “Divljina” za koji je Viterspunova nominovana za Oskara za glavnu žensku ulogu a Lora Dern za najbolju sporednu žensku ulogu, biće prikazan na Festu koji počinje 27. februara.

Izvor: Blic

Comments

comments

Related Posts