Pisac, novinar i urednik magazina Njuzvik Srbija Vojislav Voja Tufegdžić predstavio je u Medija centru knjigu „Vidimo se u čitulji – 20 godina posle“.

Jedan od autora čuvenog dokumentarca i istoimenog bestselera „Vidimo se u čitulji“ u novoj publikaciji prikazuje događaje od sredine devedesetih, kao državu Srbiju danas, u kojoj kriminal i korupcija ponekad imaju prevagu nad snagom institucija.

– Voja je novinar bez mašte i od staromodne vrste koja neće zbog lepote priče i teksta da doda nešto. Knjiga je istinitija, čak i od sagovornika i dokumenta. Tufegdžić zna kad ga kriminalci lažu. „Vidimo se u čitulji – 20 godina posle“ je jedno zaokruženo delo i ne zahteva predznanje. Čitalac ima priliku da uživa u savršenom krimiću, tu je sve. Droga, političari i pištolji. Nema samo seksa da bi krimić bio savršen. Seksa nema jer su se kriminalci više ložili na bicepse nego na lepo izvajane noge i obline – rekao je novinar Momčilo Petrović, jedan od urednika izdanja, kojem se posebno dopao deo knjige u kojem se pominje Željko Ražnatović Arkan i njegovi saputnici na brodu Kajmakčalan, koji su danas ugledni građani Srbije, kao i atentat na Zorana Đinđića.

O značaju jedne ovakve knjige govorili su policijski službenik Mile Novaković i autor.
– Potrudio sam se da objasnim šta je bila logika kriminala, njegov mehanizam i kako su neki uličari uspeli da postanu uspešni poslovni ljudi. Prećutao sam samo detalje koje ću objaviti u nekoj novom delu – rekao je Tufegdžić.

Voja Tufegdžić ceo prihod od prodate knjige na promociji donirao je deci iz doma „Drinka Pavlović“.
– Neka svako izdvoji novca koliko može. Odlučio sam da klincima odnesem i kupim neke nove stvari jer stalno dobijaju neku polovnu garderobu – objasnio je Voja.

Izvor: Kurir

Comments

comments

Related Posts