Predstavljena knjiga „Moć i nemoć organizma“


Promocija knjige „Moć i nemoć organizma“ Staniše Stojiljkovića održana je u četvrtak, 31. avgusta u Delfi Caféu u SKC-u. O čudesnim tajnama metaboličkih i biohemijskih procesa u našem organizmu, pored autora, govorili su prof. dr Vladimir Ajdačić, nuklearni fizičar, prof. dr Vuk Stambolović, specijalista socijalne medicine, i dipl. inž. Goran Kojić, sertifikovani trener za lični razvoj.

Objedinjujući naučna dostignuća, tradicionalnu medicinu i lekarsku praksu, knjiga „Moć i nemoć organizma“ Staniše Stojiljkovića otkriće nam lako razumljivim jezikom i uzbudljivim pripovedanjem čudesne tajne metaboličkih i biohemijskih procesa koji se u nama odigravaju.

„Praziluk, pšenične klice, boranija samo su deo onoga što bismo trebali imati često na jelovniku. Igrajte i kolo – ono je dušu dalo za venski sistem, šetajte i vodite računa da se dovoljno i pravilno odmarate“, poručio je prof. Staniša Stojiljković mnogobrojnim poštovaocima koji su došli na promociju njegove knjige „Moć i nemoć organizma“. U ovom štivu punom saveta autor na zanimljiv način govori o tome kako prepoznati status svog organizma i shvatiti da li nam je potrebna detoksikacija ili ne, šta su to energetske krize, kako se odvija saobraćaj u organizmu, ali i o nizu drugih zanimljivosti. Autor je istakao i da je vrlo važno upoznati svoj organizam i pomagati mu da ostane zdrav jer „nezdrav organizam i od zdrave hrane pravi otrove“.

Prof. dr Vladimir Ajdačić, koji se paralelno sa naučnim radom bavi i popularizacijom nauke, istakao je da je Stanišu Stojiljkovića upoznao na samom početku njegove karijere i da ga je fascinirala posvećenost sa kojom je on prilazio svemu što je radio. „On je u svojim knjigama napisao sve ono što je važno za ljudsko zdravlje, a ja bih ga zamolio i da nam napiše u obliku deset zapovesti kako da održavamo svoj organizam zdravim. Tako bi nam bilo jednostavnije da se svega toga pridržavamo“, smatra Ajdačić.

PROČITAJTE I OVO:  Puriša Đorđević: Nagrada FEST-a me je prijatno iznenadila

Prof. dr Vuk Stambolović je naglasio da je knjiga „Moć i nemoć organizma“ važna iz najmanje tri razloga. Prvi je zato što govori o ekologiji organizma, drugi jer nas podseća da postoji „mudrost organizma“ koju možemo iskoristiti i naučiti kako da komandujemo sposobnošću samoisceljivanja, a treći razlog je činjenica da nam ova knjiga pomaže da shvatimo kako možemo da postanemo kreatori svog zdravlja. Zbog toga je ona dobrodošla u svaku kućnu biblioteku.

„Iako na prvi pogled deluje da nas dvojica i nemamo baš mnogo zajedničkog, povezuje nas mnogo toga“, rekao je dipl. inž. Goran Kojić, i dodao da je između ostalog uređivao Stanišine tekstove u časopisima o zdravlju sa kojima je sarađivao. „Staniša se bavi ekologijom organizma, a ja čišćenjem uma i srca, i mislim da su te stvari i te kako povezane.“

Učesnici su poručili da moramo poštovati svoj organizam, a za zdraviji i srećniji život trebalo bi da se bavimo sobom a ne drugima.