Promocija knjige „Moć i nemoć organizma“ Staniše Stojiljkovića održana je u četvrtak, 31. avgusta u Delfi Caféu u SKC-u. O čudesnim tajnama metaboličkih i biohemijskih procesa u našem organizmu, pored autora, govorili su prof. dr Vladimir Ajdačić, nuklearni fizičar, prof. dr Vuk Stambolović, specijalista socijalne medicine, i dipl. inž. Goran Kojić, sertifikovani trener za lični razvoj.

Objedinjujući naučna dostignuća, tradicionalnu medicinu i lekarsku praksu, knjiga „Moć i nemoć organizma“ Staniše Stojiljkovića otkriće nam lako razumljivim jezikom i uzbudljivim pripovedanjem čudesne tajne metaboličkih i biohemijskih procesa koji se u nama odigravaju.

„Praziluk, pšenične klice, boranija samo su deo onoga što bismo trebali imati često na jelovniku. Igrajte i kolo – ono je dušu dalo za venski sistem, šetajte i vodite računa da se dovoljno i pravilno odmarate“, poručio je prof. Staniša Stojiljković mnogobrojnim poštovaocima koji su došli na promociju njegove knjige „Moć i nemoć organizma“. U ovom štivu punom saveta autor na zanimljiv način govori o tome kako prepoznati status svog organizma i shvatiti da li nam je potrebna detoksikacija ili ne, šta su to energetske krize, kako se odvija saobraćaj u organizmu, ali i o nizu drugih zanimljivosti. Autor je istakao i da je vrlo važno upoznati svoj organizam i pomagati mu da ostane zdrav jer „nezdrav organizam i od zdrave hrane pravi otrove“.

Prof. dr Vladimir Ajdačić, koji se paralelno sa naučnim radom bavi i popularizacijom nauke, istakao je da je Stanišu Stojiljkovića upoznao na samom početku njegove karijere i da ga je fascinirala posvećenost sa kojom je on prilazio svemu što je radio. „On je u svojim knjigama napisao sve ono što je važno za ljudsko zdravlje, a ja bih ga zamolio i da nam napiše u obliku deset zapovesti kako da održavamo svoj organizam zdravim. Tako bi nam bilo jednostavnije da se svega toga pridržavamo“, smatra Ajdačić.

Prof. dr Vuk Stambolović je naglasio da je knjiga „Moć i nemoć organizma“ važna iz najmanje tri razloga. Prvi je zato što govori o ekologiji organizma, drugi jer nas podseća da postoji „mudrost organizma“ koju možemo iskoristiti i naučiti kako da komandujemo sposobnošću samoisceljivanja, a treći razlog je činjenica da nam ova knjiga pomaže da shvatimo kako možemo da postanemo kreatori svog zdravlja. Zbog toga je ona dobrodošla u svaku kućnu biblioteku.

„Iako na prvi pogled deluje da nas dvojica i nemamo baš mnogo zajedničkog, povezuje nas mnogo toga“, rekao je dipl. inž. Goran Kojić, i dodao da je između ostalog uređivao Stanišine tekstove u časopisima o zdravlju sa kojima je sarađivao. „Staniša se bavi ekologijom organizma, a ja čišćenjem uma i srca, i mislim da su te stvari i te kako povezane.“

Učesnici su poručili da moramo poštovati svoj organizam, a za zdraviji i srećniji život trebalo bi da se bavimo sobom a ne drugima.

Comments

comments

Related Posts