U Mikser hausu je u utorak, 1. decembra predstavljen roman Kristine Kovač „Drvo života“.

O knjizi su pored autorke govorile dramaturg Tanja Simić i urednica Jasmina Radojičić, dok su odlomke čitali glumci Branislav Trifunović i Tamara Krcunović.

Umetnici svoj dar ispoljavaju na više pojavnih načina. Za Kristinu Kovač je to primarno muzika, ali mnogi koji su roman pročitali mogu da posvedoče da to veoma dobro čini i kao pisac.

„Mislim da ipak nije veliko iznenađenje što sam napisala knjigu. Pisanje pesama ne može da se poredi sa pisanjem romana, ali i u pesmama imate likove, radnju i naravno emociju. Samo je drugačija forma“, objašnjava Kristina.

„Drvo života“ je romantična i potresna priča o dvoje ljudi koji su pronašli ljubav kada su je najmanje očekivali. Ona je bila u braku koji se raspadao, dok se on u bolnici borio za goli život. Sve je počelo poznanstvom na Facebooku, a izrodilo se u pravu ljubav koja je pobedila i samu smrt.

Na komentar da je knjiga hrabra, Kristina je rekla da su pre svega junaci ti koji su hrabri, jer se u vrlo teškim životnim situacijama odlučuju da budu iskreni prema sebi i nešto promene.

„Mesecima sam pisala knjigu i prijalo mi je. Pisanje je jedna vrsta psihoterapije. Tako da je to bilo jedno katarzično iskustvo, jer dok sam je pisala, morala sam da duboko kopam po svojoj duši“, rekla je Kristina.

Iako je „Drvo života“ ljubavni roman, bavi se i mnogim drugim važnim temama kao što je odnos prema majčinstvu, smrti, seksu, bolesti, roditeljima… Pritom, govori o tri ljubavi – prema majci, detetu i muškarcu. Ovakva višeslojna priča pruža romanu neophodnu dinamiku.

Tanja Simić je istakla da Kristina razbija predrasude kada je reč o estradnim ličnostima koje pišu knjige. „Ona to čini veoma dobro, sa sjajnim osećajem za dinamiku.“ Na pitanje da li knjiga ima potencijal da bude pretočena u film, Tanja je istakla da bi „Drvo života“ bila sjajna TV serija.

Jasmina Radojičić je pohvalila Kristinin stil i naglasila da je njeno veliko umeće da piše nepretenciozno, što je za mnoge pisce pretežak zadatak.

Comments

comments

Related Posts