Književnik iz Kikinde Srđan V. Tešin gostovaće, 2. aprila, Beču u klubu-galeriji AU, gde će predstaviti svoju novu knjigu “Priče s Marsa”, koju će tokom aprila objaviti Arhipelag.

Kako se navodi u saopštenju te izdavačke kuće, organizator promocije je umetnička asocijacija “Buch im Beisl”, poznata po promovisanju novih glasova u austrijskoj savremenoj književnosti i književnosti jugoistočne Evrope.

Tešin će na promociji čitati odlomke iz avanturističkog romana “Kroz pustinju i prašinu”, koji je 2012. godine objavila Drava, jedna od najvećih austrijskih izdavačkih kuća, u prevodu dr Elene Mesner.

I kao što je 2006. godine, takođe u Beču, predstavio nagrađivani i prevođeni roman “Kuvarove kletve i druge gadosti”, Tešin će i ovoga puta bečkoj publici predstaviti svoju novu knjigu “Priče s Marsa”, koju će tokom aprila objaviti Arhipelag.

“Priče s Marsa” su, nakon “Sjajnog naslova za pantomimu” (1997) i “Ispod crte” (2010), treća knjiga priča Srđana V. Tešina.

Knjigu čini kolekcija od dvadeset tri fleš fikcije – jednog od najkraćih proznih žanrova – od kojih su dve objavljene u antologijama “Starost” i “Četvrtasto mesto”, dok će se ostale prvi put naći pred čitaocima.

Izvor: Agencija Tanjug

Comments

comments

Related Posts