Predstavljanje romana Siniše Stojanovića “Beogradska beležnica”


U utorak, 20. juna 2017. sa početkom u 19 časova u klubu Magistrala (Dom kulture „Studentski grad“) biće organizovano predstavljanje romana Siniše Stojanovića “Beogradska beležnica”.

U razgovoru učestvuju Ivana Peško, Miloš Belčević i autor.

“Inicijalno pesnik, Siniša Stojanović na mestu svog romanesknog prvenca piše romanesknu poemu. Pošto su poemu izmislili romantičari, Stojanovićev avgust morao je postati jedna nepregledna avantura. Bol je dakako svetski, glavni junak je potpuno suvišan, rečenično tkivo grubo nostalgično. Međutim, delu nedostaje romantičarske mitomanije, što je rezultat piščevog svesnog odbijanja da pristane na kompromis celovite strukture. Ovo je knjiga koja ne poznaje slepe ulice – na poslednjoj se stanici izlazi, samo ako se u autobusu zaspi.“
Ivana Peško

Siniša Stojanović
(1981, Beograd) književnik (pesnik i prozaista). Urednik programa beogradske galerije „Polet”. Performer, muzičar, tonski tehničar, kolumnista i reditelj. Objavio je tri knjige pesama: “Mamonova Hagada”, “Rovac u laži“ i „U raskoraku“. Njegov prvi roman “Beogradska beležnica“ bio je u širem izboru za NIN-ovu nagradu za 2016.


PROČITAJTE I OVO:  Intergalaktički online kurs kreativnog pisanja 4.0