Predstavljanje romana ”I siromašni imaju san”


Predstavljanje romana ,,I siromašni imaju san’’ autora Jovana Milića, održaće se 27. septembra sa početkom u 19 časova u Centru za kulturu Vlada Divljan (multimedijalna sala).

Prvo ostvarenje mladog autora, donosi hrabru i biografsku priču o životu na rubu egzistencije. Jovan je imao jedanaest godina kada je na vrata njegove porodične kuće, pokucalo teško siromaštvo. Užina u školi i nove patike, postaju luksuz. Bezbrižna dečija igra, miran stomak i večera, bivaju retkost. Zaljubljen u čitanje i istoriju, Jovan pronalazi inspiraciju u borbama za bolje sutra, koje su vodili Martin Luter King i Raul Valenberg. Ovaj dečak shvata: I SIROMAŠNI IMAJU SAN, PROMENIĆU OVAJ OKRUTAN SVET. U njegove reči mnogi nisu poverovali.
Od tada je prošlo deset godina. Jovan je danas jedan od najpoznatijih boraca za ljudska prava, filantrop, osnivač organizacije ,,Nađi Raula’’, koja je pomogla na hiljade socijalno ugroženih, mahom mladih, ljudi.

,,I siromašni imaju san’’ je snažna priča o borbi za miran san onih koji spavaju gladni. Dirljiva priča o snovima deteta koji postaju stvarnost odraslog čoveka. Priča o nama, kakvi jesmo. Priča o nama, kakvi treba da budemo.

O romanu govore Dejan Grujić, novinar Radija 202, Tamara Kučan, izdavač i Jovan Milić, autor.

Ulaz je besplatan.


ČITAJTE  Predstavljanje knjige "Dvadeset peti sat" Aleksandra Gatalice