Predstavljanje knjige “Tiha zverka podneva”


Predstavljanje knjige izabranih pesama i hronika Tiha zverka podneva Gojka Božovića, u izdanju izdavačke kuće Kontrast izdavaštvo, održaće se u galeriji Polet (Cetinjska 15), u sredu, 27. novembra, u 18 sati.

Na promociji će govoriti autor i Katarina Pantović, pesnikinja i književna kritičarka. Razgovor će moderirati Jelena Nidžović, urednica u Kontrast izdavaštvu.

Knjiga Tiha zverka podneva sadrži izabrane pesme iz knjiga Elementi, Obližnja božanstva i Mapa.

Nastajale u rasponu od petnaest godina, knjige iz ove trilogije po izabranom postupku i, pre svega, po temama kojima se bave i po doživljaju sveta predstavljaju celinu. Ta celovitost naglašava se ovom knjigom izabranih pesama. U njoj se od poznatih delova stvara nova celina.

Pesme izabrane iz knjiga Elementi, Obližnja božanstva i Mapa, sa minimalnim izmenama, postale su deo takve, nove celine u okviru koje su tematski raspoređene kako bi se naglasile pojedine tematske linije (grad, mit, svakodnevica, vidljivo i nevidljivo, glasovi, hronika, putovanje) i kako bi se, u naporednom nizu glasova, zaokružila ova knjiga izabranih pesama u kojoj iza glasa pesme najčešće stoji glas hronike.


PROČITAJTE I OVO:  PROGRAM Festivala fantastične književnosti "Art-Anima"