U nedelju, 17. novembra sa početkom u 18 časova u Meduzi (Gospodar Jevremova 6) biće predstavljena knjiga Divlji gradovi.

Divlji gradovi su autentična knjiga putopisa koja vas vodi od narkofantastike do emigrantskih borbi za opstanak, od kontemplativnih tišina do ratnih eksplozija, od ledenih vrhova Aljaske, preko razrušenih kvartova Bliskog istoka, do novorođenih azijskih megalopolisa. Ušli smo u gradove i pustili ih da nam pričaju svoje laži, dok su nas polagano drobili, mleli i ugrađivali u sebe. Postali smo deo njihovih priča.

I one su postale deo nas.

*

Divlji gradovi su treća knjiga Kluba putnika. Prethodile su joj Neutabanim stazama (2009) i Bantustan (2015). Ova knjiga zajednički je projekat Kluba putnika i izdavačke kuće Imprimatur.

Divlji gradovi imaju 234 stranice, sedam autora, jedanaest priča i isto toliko mapa.

Iza geometrije fasada prostiru se lavirinti divljine. Šta vreba iza fasada prolaznika, iza miliona lica u mimohodu? Svaki korak docrtava sliku, svaki je dodir stapanje slojeva, proboj granica, eksplozija značenja. Svaki je grad beskrajna biblioteka priča, nevidljivih i neispričanih. Hodamo i otkrivamo priče, stvaramo ih doživljavanjem, u večitoj potrazi za onom tankom crvenom niti koja ih – koja nas – sve povezuje.

Na tribini će učestvovati Nikola Kuprešanin (Split) i Uroš Krčadinac (Beograd) dok će moderatori biti Ivana Peško i Ilija Rajačić.

Comments

comments

Related Posts