Predstavljanje knjiga Maje Herman Sekulić


Predstavlјanje dve najnovije knjige Maje Herman Sekulić – KRALj SVILE i PROZOR U ŽADU, objavlјene u saizdavaštvu Glasnika i Zavoda za udžbenike, biće održano u utorak 10. decembra, sa početkom u 11 sati u Klubu knjižari galeriji Glasnik (Kneza Miloša 16).

O knjizi će, osim autorke, govoriti i Petar V. Arbutina, urednik izdanja i izvršni direktor Glasnikovog Sektora za izdavanje knjiga.

Renomirana književnica i Glasnikova autorka, Maja Herman Sekulić, nedavno se vratila sa svetske turneje, tokom koje joj je, kao ambasadoru naše kulture, dodelјeno čak sedam prestižnih međunarodnih priznanja u Rumuniji, Indiji, Italiji i Turskoj.

Knjiga Kralј svile priča je o američkom biznismenu s Tajlanda, koji je nestao nedelјnog uskršnjeg popodneva 1967. godine. Možda je to bilo za vreme šetnje, a možda i nije, u planinskoj džungli srednje Malezije. Nјegov prijatelј, novinar, ispituje okolnosti u kojima je Džim ispričao svoju priču. Niko ni u SAD, ni na Tajlandu više nije verovao da je on još živ. Džimove snimlјene magnetofonske trake su zapis ne toliko o njihovom autoru, koliko o njegovom svetu.

Tajland, Burma, Laos, Kambodža, Vijetnam i Singapur, zemlјe su u kojima je tokom 1993. i 1994. Maja Herman Sekulić boravila i u kojima je, vodeći putopisni dnevnik, stvorila osnovu za pisanje Prozora u žadu. Putovanje po jugoistočnoj Aziji za čitaoce počinje u Bangkoku marta 1993, dakle iz Tajlanda, koji je, uz Burmu, tradicionalno izolovanu, najmanje poznat našoj publici. Čitalac biva prosto „bombardovan“ nizovima informacija i uzbudlјivim slikama s ulice, iz centra i predgrađa, iz hramova i letovališta, a autorka se trudi da mu predoči i drugu, tamniju stranu života Tajlanđana.

 


PROČITAJTE I OVO:  Napadač upao u biblioteku, zapucao i ubio šestoro