Predstavljanje dva naslova mladih autorki


U sredu, 29. januara u Kulturnom centru Grad biće predstavljeni naslovi dveju autorki: zbirka poezije “Lovostaj” autorke Monike Herceg i knjiga Luize Bouharaoue “Jesmo li to bili mi”.

Razgovor počinje u 19 časova a vodiće ga Danilo Lučić.

Monika Herceg rođena je 1990. u Sisku. Nagradu Goran za mlade pesnike za najbolji debitantski neobjavljeni rukopis “Početne koordinate” dobila je 2017. godine. Knjiga je objavljena 2018. godine i nagrađena Kvirinovom nagradom za mlade pesnike, nagradom Fran Galović za najbolje književno delo na temu zavičaja i / ili identiteta i nagradom Slavić za najbolji prvenac izdan 2018. godine. Iste godine dobila je nagradu “Na vrh jezika” za najbolji neobjavljeni rukopis, a knjiga Lovostaj izašla je iz štampe. Osvojila je drugu nagradu na međunarodnom takmičenju za poeziju Castello di Duino 2016. i prvu nagradu na regionalnom takmičenju humoristično-satiričnog žanra Bal u Elemiru 2017. godine te nagradu Lapis Histriae 2019. za najbolju priču.

Pesme su joj objavljene u različitim časopisima. Član je uredništva časopisa Poezija Hrvatskog društva pisaca. Studira fiziku na Sveučilištu u Rijeci. Mama je dvoje dece. Veruje u nauku i da je ljubav pogon sveta. Poeziju čita svakodnevno, na svim mogućim mestima, u svim mogućim trenucima. U poslednje vreme trudi se da čita i prozu, a ponešto i piše.

Luiza Buharova (Bouharaoua), rođena je 1985. godine u Splitu. Diplomirala je kroatistiku i anglistiku na Filozofskom fakultetu. Prevodi i piše. Uvrštena je u regionalni zbornik “Izvan koridora – najbolja kratka priča” (VBZ, 2011) i antologiju hrvatske mlade proze “Bez vrata, bez kucanja” (Sandorf, 2012). Finalistkinja je takmičenja Festivala evropske kratke priče u 2016. i 2017. godini, dobitnica treće nagrade “Ulaznica” za kratku priču i nagrade “Prozak” za najbolji rukopis autora do 35 godina starosti za godinu 2017.

PROČITAJTE I OVO:  Stefan Mihajlovski: "Za sve su krivi feromoni"