U utorak 11. februara sa početkom u 11 sati biće organizovano predstavljanje nove Glasnikove kolekcije – NOAR u Klubu knjižari galerijo Glasnik (Kneza Miloša 16).

Tom prilikom biće posebno predstavlјene dve do sada objavlјene knjige u ovoj kolekciji – AMERIKA NOAR i ISTANBUL NOAR, o kojima će govoriti prevodilac Milan Đurić i direktor Glasnikovog Sektora za izdavanje knjiga i urednik ove kolekcije Petar V. Arbutina.

Glasnik je krajem prošle godine objavio dve navedene knjige, a uskoro će se pojaviti i nekoliko novih izdanja, o kojima će takođe biti reči na predstavlјanju kolekcije.

Priča kao jedinstveni književni žanr vraća se u fokus čitalačkog interesovanja upravo kroz noar – odnosno krimi i triler žanr.

Nјujorški izdavač do sada je objavio 59 knjiga noara, od kojih je 40 posvećeno gradovima u Severnoj Americi. U ovom izboru zastuplјena je najmanje po jedna priča iz svih 40 knjiga, stvarajući jedinstvenu noar mapu Amerike.

Istanbul noar, u svojim uzbudlјivim pričama, obiluje detalјima o najmračnijim tajnama granice Istoka i Zapada! Ovi klišei svedoče i o tome kako Istanbul istovremeno privlači i odbija… To je grad lјubavi i mržnje, u kome se strasti rasplamsaju, a potom se često gase naglo, praćene osvetom.

Comments

comments

Related Posts