Pozorišna predstava Milana Cacija Mihailovića – CACIJEV USPOMENAR


U utorak, 14. maja sa početkom u 20 časova u Amfiteatru Doma kulture Studentski grad biće održana predstava “Cacijev uspomenar”.

Milan Caci Mihailović, reditelj i glumac ove predstave, trudio se da u svojevrsnim „Uspomenarima“  zabeleži delić duha vremena kojeg više nema.

PROČITAJTE I OVO:  OD BUDALASTOG KUČETA DO SUPER-ŠILJE: Kompletna istorija najvoljenijeg Diznijevog junaka
PROČITAJTE I OVO:  Duh ili iluzija? Upoznajte Fuija, četvrtog sestrića Paje Patka

Predstavljajući razdoblje sjajnih generacija dramskih stvaralaca i pozorišnih posvećenika čiji je živi svedok,  pred nama oživljava likove: Bate Stojkovića, Mucija Draškića, Milutina Butkovića,  Cice Perovića, Marina Koljubajeve i drugih, odajući im počast.

Tu su i slikovite priče o legendama koje su stvarale i animirale publiku Ateljea 212,  kao što su tetka Pavica sa biletarnice, telefonistkinja Zora, električar Pera Struja…

Caci donosi anegdote sa predstava i proba, iz pozorišnog bifea, koje je tokom godina  zapisivao na kutijama od šibica, salvetama, džepnim kalendarima, pa i u ličnoj karti.

U njima pominje slavnu generaciju velikana domaćeg teatra:  Miru Trailović, Zorana Radmilovića, Ljubu Moljca, Taška Načića i mnoge druge.

Ulaz je besplatan.