Foto: Printscreen YouTube/Simonmac69/IMDB

Pogledajte prvi trejler filma u kome MIKI MAUS POSTAJE JUNAK JEZIVOG HOROR FILMA (VIDEO)


Nakon što je legendarni Diznijev junak prešao u javno vlasništvo već se pojavio poster i trejler za film „Mikijeva mišolovka“.

Foto: Printscreen YouTube/Simonmac69

Filmadžije nisu gubile vreme da naprave mračniju verziju Mikija Mausa nakon što je ovaj junak postao deo nasleđa celokupnog čovečanstva.

Na osnovu američkog zakona autorska prava na crtani film Parobrod Vili u kome se po prvi put pojavljuje najpoznatiji miš na svetu istekla su 01. januara 2024. godine.

To znači da sada svi mogu da koriste junake koji se pojavljuju u ovom filmu bez obaveze da traže dozvolu ili plaćaju naknadu kompaniji Dizni.

Kompanija Dizni je, međutim, upozorila da su modernije verzije Mikija i dalje zaštićena intelektualna svojina, kao i da je zaštitila pravo na žig Mikija Mausa.

Ovo nije sprečilo filmadžije da istog dana kada je Miki Maus postao javno dobro objave poster i trejler za horor film Mikijeva mišolovka.

Prema informacijama koje su objavljene film započinje proslavom Aleksinog dvadeset i prvog rođendana. Njeni prijatelji žele da joj, tokom večeri, prirede iznenađenje u zabavnom parku, ali maskirani ubica koji nosi masku Mikija Mausa ima neke svoje, krvave, planove za ovu decu.

Na osnovu trejlera jasno je da su autori imali nameru da ubica podseća na Mikija Mausa iz filma Parobrod Vili.

Ovaj film je najverovatnije inspirisan ogromnom popularnošću i zaradom koji je ostvario film Vini Pu: Krv i med (Winne-the-Pooh: Blood and Honey).

Priče o simpatičnom žutom medvediću zabavljale su decu stotinu godina. A onda su, poput nedavno sa Mikijem Mausom, istekla autorska prava na ovog junaka i Vini Pu je postao deo nasleđa celokupnog čovečanstva.

Ovu priliku nije želeo da propusti režiser Ris Frejk-Voterfild koji počeo da snima horor film čija je premisa uzburkala javnost. Njegov film prati Vinija i Praslina koji, nakon što ih Kristofer Robin odbaci i ode na koledž, počinju svoj krvavi pir.

Podsetimo, ovaj film je za samo nedelju dana prikazivanja u Meksiku zaradio je milion dolara.

Film je prvobitno trebalo da izađe samo na striming servisima, ali je prašina koju je ovaj film podigao na društvenim mrežama naterala distributere da film prikažu i na velikom platnu. Iako je bilo planirano da film u američkim bioskopima bude prikazan samo jednog dana, zbog velikog uspeha u Meksiku, kao i popularnost koju je stekao na društvenim mrežama, film je imao bioskopski život u Velikoj Britaniji, Japanu, Španiji, Australiji i na Novom Zelandu.

Zbog velikog publiciteta i interesovanja javnosti film je zaradio veliki novac na blagajnama, premašivši 5,2 miliona dolara sa budžetom od oko 100.000 dolara. I sve ovo uprkos tome što je film dobio negativne kritike, a završio je sa rezultatom od 3% na Rotten Tomatoesu.

Uskoro se mogu očekivati i druge horor parodije na Diznijeve junake. Već je najavljen nastavak filma sa Vinijem Puom, ali je autor ovog filma otkrio da će snimati filmove sa mračnijim verzijama junaka iz Diznijevih crtaća poput Petra Pana i Bambija.

Izgleda da je Mikijeva mišolovka prvi u nizu horora koji će se snimati nakon što isteknu autorska prava na popularne junake. Film će režirati Džejmi Bejli (Jamie Bailey), a još uvek nije poznato kada se očekuje premijera filma.

Pogledajte trejler za ovaj film.